Ses vrae vir Estie

Geplaas deur Gerhard van Huyssteen Woensdag 11 November 2015
Gepubliseer in VivA;

Estie Meintjes van Pretoria was die eerste algehele wenner van die kykNET-program Op die Spel. Soos al die ander deelnemers aan dié program het sy ook ʼn jaar se gratis VivA+-lidmaatskap as prys ontvang, naas ʼn gratis kopie van die nuwe HAT, die HAT Taal- en Feitegids en CTexT se SkryfGoed 4. Ek het ʼn paar vrae aan haar gestel.

Ek kon nie byhou met al die geld wat jy gewen het nie! Hoeveel het jy in totaal gewen?

R73 600... Sjoe, ek kan dit eintlik self nog nie glo nie!

En mag ons so nuuskierig wees om te weet wat jy met die prysgeld gedoen het? Of lê dit nog onder jou matras en wag?

Dit was geoormerk (ek hoop dis ʼn aanvaarbare Afrikaanse woord!) om belê te word as neseier. Maar met die droogte en hitte wat ons nou beleef, dink ek die geld gaan eerder belê word in watertenks en/of ʼn boorgat.

Op die Spel Finaal

Waar (of hoe) het jy geleer om goed te kan spel? Is dit ʼn talent waarmee ʼn mens gebore word, of kan jy leer om goed te spel?

Ek was van graad 1 af al baie voorbeeldig met speltoetse! Ek hou ook baie van lees, wat natuurlik ook help. Ek dink dis maar ʼn kombinasie van talent en oefening. ʼn Groot deel van my dag werk ek met woorde en as ek onseker is, trek ek my getroue en gehawende AWS nader. Na ʼn ruk onthou mens darem die spelling.

As jy op ʼn eiland (sonder internetverbinding) moet gaan sit en werk, watter enkele hulpbron sal jy saamneem? Hoekom?

Sonder internetverbinding?! Klink vir my na ʼn nagmerrie! Maar as dit sou gebeur, dink ek die HAT sal die nuttigste wees – daarin kry jy spelling, betekenis, gebruik, idiome, al’s in een!

Maar jy het hier toegang tot al VivA se aanlyn produkte en dienste, asook ons app. Wat is jou ervaring tot dusver? Wat mis jy? Waaraan kan ons verbeter of verander? (En jy moet asseblief eerlik antwoord!)

Dis ʼn groot voordeel en iets wat ek baie sal mis op daai eiland! Ek hou veral van die woordeboektoegang en dat jy bloot die woord intik en al die moontlikhede sommer dadelik verskyn sonder dat dit nodig is om swaar woordeboeke byderhand te hê. Dit maak dit ook baie makliker om in ʼn koffiewinkel te gaan sit en werk. Ek het nog nie die adviesportaal gebruik nie, maar kan my voorstel dat dit ook baie nuttig kan wees, veral vir taalpraktisyns wat in isolasie werk. Die veel voorkomende vrae dek reeds ʼn wye spektrum, dus is die kanse goed dat ʼn mens sommer daar jou antwoord kry.

Wat is jou gunsteling- Afrikaanse woord? Hoekom?

Mos! Dit is so ʼn kort woordjie wat so lekker baie sê – dis net baie moeilik om te vertaal, want ander tale het mos nie so ʼn lekker woord nie!

Lees 2173 tye

RSS-VOERE

Is jy 'n groentjie as dit oor RSS-voere gaan? Laai ons blitsgids af om jou te help.

NUUSARGIEF

FACEBOOK